Hem de diferenciar entre tres tipus de petjada hídrica:
- Petjada hídrica blava: volum d'aigua de superfície o subterrània que s'introdueix en producte i es retorna al medi ambient.
- Petjada hídrica verda: volum d'aigua evaporada procedent de la pluja i humitat.
- Petjada hídrica grisa: volum d'aigua contaminada per la producció de béns i serveis.
En les nostres activitats quotidianes utilitzem més quantitat d'aigua de la qual poguérem imaginar. També en els aliments, en processos de producció i fabricació. Per a produir un quilo de carn es necessiten 16.000 litres d'aigua, per a 1 quilo d'arròs, 3.000 litres, i per a 10 pomes, 700 litres.
La mitjana mundial de la petjada hídrica és de 1.240 metres cúbics per càpita per any. Per a fer-nos una idea de la quantitat d'aigua que consumim els països, tenim els exemples d'Espanya, amb una petjada hídrica de 2.325 metres cúbics a l'any per persona, o dels EUA amb 2.500 metres cúbics per càpita per any.
En el següent vídeo s'explica molt bé aquest indicador mediambiental:
https://www.youtube.com/watch?v=n2QSxiiHj1I
https://www.sostenibilidad.com/agua/sabes-cual-es-tu-huella-hidrica/
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.